logo-mini

قاره اقیانوسیه

قاره اقیانوسیه ( استرالیا )

استرالیا با نام رسمی قلمرو همسود استرالیا (به انگلیسی: Commonwealth of Australia) کشوری است توسعه یافته واقع در نیمکره جنوبی زمین . این کشور با ۷٬۶۸۶٬۸۵۰ کیلومتر مربع وسعت ، ششمین کشور پهناور دنیا است. استرالیا یکی از قلمروهای همسود است و در سال ۱۹۰۱ از انگلستان استقلال یافته ‌است . جمعیت استرالیا ۲۵ میلیون و ۵۱۲ هزار نفر و زبان ملی کشور انگلیسی است ولی در قانون این کشور برای آن رسمیتی در نظر گرفته نشده‌است . بیشتر جمعیت استرالیا در حاشیه ساحل جنوبی تمرکز دارد . بومیان استرالیا تا قبل از کشف توسط اروپایی ها از حدود ۶۵۰۰۰ سال پیش در آنجا سکونت داشته اند .

استرالیا دین رسمی ندارد و قانون اساسی آن ، دولت را از تصویب هر قانونی که بر پایه دین بنا شده باشد منع می‌کند . در سرشماری سال ۲۰۱۶ میلادی ۵۵٫۸ درصد از استرالیایی‌ها خود را مسیحی ، ۳۱٫۳ درصد بی‌دین و ۷٫۳ درصد نیز پیرو ادیان غیرمسیحی معرفی کرده اند .

پایتخت استرالیا شهر کانبرا است . شهری که مجلس و خانه فرماندار کل در آن قرار دارد . او به صورت تشریفاتی و به نمایندگی ملکه الیزابت دوم ریاست دولت را در استرالیا به عهده دارد . در عمل نخست‌ وزیر منتخب در کنار دولت و مجلس اداره کشور را در دست دارند.

استرالیا از نظر مساحت دومین کشور پهناور عضو مجموعه اتحادیه کشورهای همسود است . سیدنی و ملبورن دو شهر بزرگ استرالیا هستند. این کشور دارای مرز خاکی با کشور دیگری نیست و پیرامون آن را از شرق اقیانوس آرام ، از جنوب اقیانوس منجمد جنوبی ، از غرب اقیانوس هند و از شمال چندین دریا و خلیج دربر گرفته‌ است . استرالیا همچنین سرزمین اصلی قاره اقیانوسیه به‌شمار می‌آید که کوچک‌ترین قاره دنیاست.

 

تاریخ ( استرالیا )

 

بر پایه شواهد به جای مانده ، حدود چهل و دو هزار سال پیش گروهی از مردمان شکارچی جنوب آسیا ، برای یافتن غذا و شکار حیوانات ، اندک اندک شروع به مهاجرت به سرزمین‌های جنوبی تر نمودند و از راه جزیره‌ها و کانال‌هایی که آسیا را به شمال استرالیا وارد می‌کند به شمال کوئینزلند وارد شدند و سپس با پراکنده شدن در سراسر استرالیا ، قبایل مختلف بومیان استرالیا را پای نهادند . این مردمان ، ده‌ها هزار سال بدون ارتباط با سایر مناطق دنیا در این سرزمین می زیسته ‌اند.

پیشینه تاریخی تلاش برای دستیابی به سرزمین‌های ناشناخته در جنوب خاوری آسیا و نیز اقیانوسیه به هزاره نخست پس از میلاد بازمی‌گردد . در این دوره هندی‌های بودایی و هندو اقدام به استعمار جزیره‌های اندونزی و فراتر از آن کردند و تا جزیره لومبوک هم پیش رفتند . اما با لشکرکشی مسلمانان به هند در سده پانزدهم میلادی ، پیش روی آن‌ها در این منطقه هم متوقف شد . مهاجر نشینی در جزیره‌های این منطقه از سوی چینی‌ها در سده نهم میلادی آغاز شد . بازرگانان چینی در اوایل سده پانزدهم با سوماترا ، جاوه و ماکاسار در سلبز داد و ستد میکرند . در نهایت این بازرگانان قایق‌های بسیار بزرگ ماهی‌گیری خود را تا به کرانه‌های شمالی استرالیا گسیل داشتند . سر انجام در سال ۱۳۴۲ در نتیجه دگرگونی در حکومت پکن و روی کار آمدن گروهی که با بازرگانان خارجی مخالف بودند جلوی پیشرفت چینی‌ها به دریاهای جنوب نیز گرفته شد.

نخستین بار هلندی‌ها در سال ۱۶۰۶ میلادی شبه جزیره کیپ یورک (Cape York Peninsula) در شمال کوئینزلند را اکتشاف کردند و در دهه‌های بعد ، بیشتر مناطق شمالی و غربی استرالیا را مشاهده و ثبت نمودند . آبل تاسمان هلندی نام این سرزمین را هلند نو گذاشت . هلندی‌ها خود علاقه چندانی به سکونت در هلندنو نشان ندادند و این سرزمین تا چندین دهه بعد دست نخورده باقی‌ماند .

در سال ۱۷۷۰ م کاپیتان جیمز کوک دریانورد انگلیسی ، نواحی اطراف سیدنی در شرق استرالیا را اکتشاف و ثبت کرد . کاپیتان آرتور فیلیپ در ۱۸ ژوئیه ۱۷۸۸ با یازده کشتی و ۱۳۵۰ مسافر به حدود سیدنی رسید و ضمن اعلام این منطقه با نام نیو ساوت ولز به عنوان یکی از مستعمره‌های انگلیس ، خود به فرمانداری آن برگزیده شد . انگلیسی ها در دید اول به استرالیا به عنوان سرزمینی دوردست و خشک برای تبعید محکومین و زندانیان نگاه می‌کردند . به همین دلیل بیشتر مسافران اولیه ، به اجبار به منطقه ولز جنوبی جدید آمدند . اما ساکنان دیگر ایالتها اغلب به اختیار خود به سرزمین جدید مهاجرت کردند .

در سال ۱۹۰۰ میلادی ، ملکه ویکتوریا طی قانونی به استرالیا استقلال سیاسی اعطا کرد . استقلال کشور استرالیا به‌طور رسمی در روز اول ژانویه ۱۹۰۱ اعلام شد و از این به بعد استرالیا به عنوان یک قلمرو همسود یا سرزمینی با حکومت مستقل اما در زمره کشورهای تحت حمایت انگلیس درآمد . استرالیایی‌ها از این روز به عنوان روز ملّی خود یاد می‌کنند . از سال ۱۹۰۱ تا سال ۱۹۲۷ که کانبرا ساخته شد ، فدراسیون استرالیا ، ملبورن را پایتخت موقت کشور قلمداد می‌کرد .

این کشور در جنگ جهانی اول به عنوان حامی انگلیس جنگید و « ارتش مشترک استرالیا و نیوزلند » یا به اختصار انزک در نبرد گالیپولی در ترکیه امروزی شرکت کرد . در مجموع بیش از شصت هزار استرالیایی در خلال جنگ جهانی اول کشته شدند . در جنگ جهانی دوم مناطقی از شمال و شرق این کشور توسط ژاپنی‌ها بمباران شد و نیروهای آمریکایی در این کشور پیاده شدند . اما استرالیا از صدمات این جنگ در امان ماند . طی قانونی در سال ۱۹۸۶ استرالیا به‌ طور رسمی دخالت پادشاهی متحده را در امور سیاسی و نظامی این کشور خاتمه داد ، استرالیایی‌ها در ۶ نوامبر ۱۹۹۹ با رأی اکثریت (۸۲٪ آرا) رأی به تحت قیمومیت بودن ملکه دادند تا همچنان ملکه انگلیس برایشان « فرماندار کل » تعین کند .

 

جغرافیا ( استرالیا )

 

استرالیا یا اقیانوسیه با ۷/۶ میلیون کیلومتر مربع مساحت ، کوچک‌ترین قاره جهان به حساب می‌آید . استرالیا سرزمینی تقریباً هموار است . ناحیه غربی آن را فلات غربی استرالیا و شرق آن را رشته کوه‌های جداکننده تشکیل می‌دهد و بین این دو، سرزمین پست و همواری قرار گرفته که بیشتر آن خشک و خالی از سکنه‌است . بلندترین نقطه استرالیا قله‌ای در کوهستان برفی است که ۲۲۲۸ متر ارتفاع دارد و پست‌ترین نقطه آن ۱۵- متر است که در دریاچه اِیر قرار دارد . بلندترین رودخانه استرالیا رود دارلینگ است که بیش از ۲۷۰۰ کیلومتر طول دارد . این رود با پیوستن به رود ماری که دومین رود بزرگ استرالیا است در نهایت در جنوب ویکتوریا به اقیانوس منجمد جنوبی می‌ریزد .

 

زمین شناسی ( استرالیا )

 

استرالیا که همچون جزیره‌ای بزرگ در اقیانوس آرام واقع شده ، از نظر زمین‌شناسی کهنترین خشکی جهان به‌شمار می‌آید . استرالیا اقیانوس آرام جنوبی را از اقیانوس هند جدا می‌کند . درازای سرزمین اصلی از شمال تا جنوب ۳٬۱۳۵ کیلومتر و پهنای آن از شرق به غرب ۳٬۷۸۲ کیلومتر است . استرالیا ۲۵٬۷۶۰ کیلومتر مرز دارد که تماماً مرز آبی است .

کشور استرالیا با داشتن ۷۵۵ گونه متنوع‌ترین کشور در دنیا از لحاظ زیست‌بوم است .

 

 

مردم‌شناسی ( استرالیا )

جمعیت استرالیا در ژوئیه ۲۰۱۵ به‌طور تقریبی ۲۲٬۷۵۱٬۰۱۴ نفر بوده‌است . و با تراکم نسبی ۳/۱۴ نفر در هر کیلومتر مربع ، یکی از پایین‌ترین ارقام میزان تراکم در جهان را دارا می‌باشد . کرانه جنوب شرق این کشور تراکم جمعیتی بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد . یک سوم جمعیت کشور در ایالت نیو ساوت ولز و یک چهارم دیگر در ایالت ویکتوریا به سر می‌برند . میانگین نرخ رشد جمعیت در سال ۱/۲۲۱ است و تقریباً در هر دو دقیقه یک نوزاد جدید در این کشور متولد می‌شود .

بومیان استرالیا حدود نیم میلیون نفر تخمین زده شده‌اند که دو و نیم درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند .

 

ایالت‌ها ( استرالیا )

 

استرالیا از شش ایالت و دو سرزمین یا قلمرو (territory) تشکیل شده‌است که اختیاراتشان کمتر از ایالت‌هاست . ایالت‌ها و قلمروهای استرالیا عبارت‌اند از :

 

ایالت نیو ساوت ولز (NSW) یا ولز جنوبی جدید که مرکز آن سیدنی است .

ایالت کوئینزلند (QLD) که مرکز آن بریزبن است .

ایالت استرالیای جنوبی (SA) که مرکز آن آدلاید است .

ایالت تاسمانی (TAS) که جزیره‌ای است در جنوب شرقی سرزمین اصلی و مرکز آن هوبارت است .

ایالت ویکتوریا (VIC) که مرکز آن ملبورن است .

ایالت استرالیای غربی (WA) که مرکز آن پرت است .

قلمرو سرزمین شمالی (NT) که مرکز آن داروین است .

قلمرو پایتختی استرالیا (ACT) شامل شهر کانبرا و اطراف آن .

 

شهرها ( استرالیا )

 

پایتخت استرالیا شهر کانبرا است و شهرهای بزرگ آن عبارت‌اند از :

 سیدنی ، ملبورن ، بریزبِن ، پرت ، آدلاید و تانزویل .

 

ادیان و مذاهب ( استرالیا )  

 

تا پیش از ورود اروپاییان به استرالیا ، مردمان بومی این سرزمین از آیین دیرینه و بدوی خود پیروی می‌کردند ، ولی امروزه برخی از این بومیان به مسیحیت گرویده‌اند . مسیحیت را اروپاییان به استرالیا آوردند و با آغاز مهاجرت به این سرزمین فرقه‌های گوناگون مسیحیت ، در آنجا به فعالیت پرداختند . در سده بیستم ، با مهاجرت شمار اندکی از آسیایی‌ها از چین ، آسیای جنوب شرقی ، هند و خاورمیانه ، آیین‌ها و ادیان بودایی ، اسلام ، یهودی و بهائی به آن راه یافتند . در استرالیا دین از حکومت جدا بوده و طبق قانون ، دین و مذهب آزاد بوده و هر کس می‌تواند آئین‌های ویژه دینی خود را آزادانه پیگیری کند . در سال  ۲۰۰۱، بیش از ۷۰٪ استرالیایی‌ها خود را مسیحی معرفی کرده‌اند و بیش از ۱۵٪ نیز پیرو هیچ آئینی نبوده‌اند . بودائیسم و اسلام نیز هر یک با کمتر از دو درصد ، در رده‌های بعدی قرار داشته‌اند .

 

اقوام و بومیان ( استرالیا )

 

حدود ۴۰ هزار سال پیش اولین انسان‌ها ( بومیان استرالیا ) از جنوب آسیا و گینه نو وارد استرالیا شدند . بر اساس اولین برآوردها جمعیت بومیان استرالیا در سال ۱۷۸۸ که اروپایی‌ها وارد این قاره شدند حدود ۳۱۴ هزار نفر بود اما مطالعات جدیدتر نشان می‌دهد که جمعیت بومیان می‌توانسته بین ۵۰۰ تا ۷۵۰ هزار نفر و حتی تا یک میلیون نفر بوده باشد و بیشترین تراکم جمعیتی هم بر اساس تمامی شواهد در منطقه کوئینزلند بوده‌است . از جمعیت بومیان استرالیا به تدریج کاسته شده و امروزه بومیان ، بخش کوچکی از جمعیت استرالیا را تشکیل می‌دهند . بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۱ حدود ۳۶ درصد مردم اصلیت خود را انگلیسی ذکر کرده‌اند . ایرلندی‌ها ۱۰٫۴٪ ، اسکاتلندی  ۸٫۹٪ ، ایتالیایی ۴٫۶٪ ، آلمانی ۴٫۵٪ ، چینی ۴٫۳٪ ، هندی ۲٪ ، یونانی ۱٫۹٪  و هلندی ۱٫۷٪  در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند . تعداد بومیان در این سرشماری ۵۴۶ هزار نفر (۲٫۵٪) بوده است .

 

زبان و خط ( استرالیا )

 

زبان رسمی کشور زبان انگلیسی با گویش استرالیایی است . اختلافات بسیار نامحسوسی در لهجه مناطق گوناگون وجود دارد . زبان‌های دیگر مانند ایتالیایی و چینی نیز در بین مهاجران بسیار رایج است .

 

اقتصاد ( استرالیا )

 

استرالیا کشوری توسعه یافته با اقتصاد متکی بر بازرگانی و کشاورزی است . در میان قابل زندگی‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۰۸ به گزارش اکونومیست ، ملبورن ، پرت ، آدلاید  و سیدنی  در رده های اول تا چهارم قرار داشتند . محصولات اصلی استرالیا نیشکر ، پنبه ، غلات  و گوشت است . این کشور معادن فراوانی دارد . شرکای بازرگانی استرالیا بیشتر چین ، ژاپن و کره جنوبی در آسیا و نیز ایالات متحده آمریکا هستند . بنا بر گزارش بانک جهانی ، این کشور در سال ۲۰۰۵ ، از نظر تولید ناخالص داخلی یا GDP در رده پانزدهم جهان قرار داشته‌است و نیز بر اساس گزارش برنامه توسعه سازمان ملل متحد ، استرالیا از نظر شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۰۶ سومین کشور توسعه یافته دنیا به حساب می‌آید.

 

تحصیل و آموزش عالی ( استرالیا )

 

دانشگاه‌های استرالیا یکی از با کیفیت‌ترین دانشگاه‌های جهان است که تعداد زیادی از دانشجویان بین‌المللی در آن تحصیل می‌کنند .

 

سیاست و حکومت ( استرالیا )

 

استرالیا کشوری است از مجموعه کشورهای مشترک ‌المنافع که دارای حکومت پادشاهی مشروطه است و بالاترین مقام سلطنتی انگلستان یعنی ملکه الیزابت دوم ملکه این کشور نیز به حساب می‌آید . جانشین ملکه در این کشور فرماندار کل استرالیا است که وی نیز به نوبه خود فرمانداران ایالت‌های این کشور را تعیین می‌کند . هرچند فرماندار کل بر طبق قانون اساسی ، از اختیارات فراوانی برخوردار است اما در عمل شخص اجرایی اول در استرالیا نخست‌ وزیر است که طی یک فرایند دموکراتیک انتخاب می‌شود و دولت را تشکیل می‌دهد .

 

در استرالیا ، مردم ابتدا نمایندگان مجلس را انتخاب می‌کنند . رئیس حزبی که بیشترین نفرات انتخاب شده را در مجلس داشته باشد به‌عنوان نخست‌وزیر مسئول تشکیل کابینه دولت می‌شود . دولت استرالیا از سه زیرشاخه تشکیل می‌شود :

قانون گذاری ، اجرایی  و  قضایی.

 

پارلمان استرالیا از دو مجلس تشکیل شده‌است :

مجلس سنا (مجلس علیا)  و مجلس نمایندگان (مجلس سفلا) .

 

دادگاه عالی استرالیا نیز قدرت والای قضایی را در این کشور در اختیار دارد .

 

حزب‌ها ( استرالیا )

 

احزاب عمده استرالیا عبارت‌اند از:

 

حزب لیبرال استرالیا ( ایدئولوژی : محافظه کاری )

حزب کارگر استرالیا ( ایدئولوژی : جنبش کارگری )

حزب سبز ( ایدئولوژی : محیط‌زیست‌گرایی )

حزب یک ملت ( ایدئولوژی : ضداسلام )

 

 

فرهنگ و هنر ( استرالیا )

 

با اسکان اروپاییان در استرالیا در قرن هجدهم میلادی ، شیوه زندگی اروپایی به فرهنگ غالب استرالیا تبدیل شد . افزایش جذابیت فرهنگ استرالیا توسط کمک‌های مالی دولت بود که این کمک برای هنر، تغذیه و بهبود وسایل رفاهی بود . شهرهای کوچک و بزرگی ساخته شد که پر از ساختمان‌های هنری ، گالری و تئاتر بود . در اواخر قرن ۱۹ «ملبورن حیرت‌آور» پرجمعیت‌ترین شهر استرالیا و از ثروتمندترین شهرهای جهان و پس از لندن بزرگترین شهر در سراسر امپراتوری انگلستان و دارای گالریها ، تئاترها و موزه بود . بهترین معماران ، خانه اپرای سیدنی را ساختند . اپرا ، رقص باله ، ارکسترسمفونیها  ، بازیگران ، نمایش‌نامه نویسان ، شرکت‌های هنری و غیره توسط مجلس استرالیا حمایت می‌شدند . دولت‌های فدرال بر روی کمپانی‌های رادیویی استرالیایی مستقل از شبکه رادیویی و تلویزیونی سراسری سرمایه‌گذاری کردند . استرالیا همچنین دارای شرکت‌های رسانه‌ای ، روزنامه و مجلات زیادی است که به فرهنگ منطقه‌ای کمک بسزایی می‌کنند . امروزه شهر ملبورن به عنوان پایتخت فرهنگی کشور شهرت دارد .

 

 

تلویزیون و سینما ( استرالیا )

 

استرالیا دارای پنج شبکه تلویزیونی هر یک با چند کانال در سطح ملّی است که برنامه‌های آن‌ها در نواحی مختلف ممکن است متفاوت باشد . همچنین شبکه‌های تلویزیونی پولی زیادی در این کشور قابل دریافت است . به دلیل بزرگی سرزمین استرالیا ، تعداد ایستگاه‌های رادیویی این کشور بسیار زیاد است و اغلب شهرهای کوچک نیز یک یا چند رادیوی محلی دارند . سینمای استرالیا بیشتر بازتاب زندگی استرالیایی‌ها به ویژه در نقاط غیرشهری است . سینما از تفریحات مورد علاقه استرالیائی هاست و سالن‌های سینمای این کشور از رونق و کثرت زیادی برخوردارند . صنعت فیلمسازی استرالیا با « داستان دار و دسته کلی » که اولین فیلم بلند ساخته شده در جهان است در سال ۱۹۰۶ در ملبورن آغاز گشت . این کشور هنرمندانی چون نیکول کیدمن ، راسل کرو ، کیت بلانشت ، مل گیبسون ، نائومی واتس ، هیت لجر ، هیو جکمن ، ارول فلین ، جودیت اندرسون ، جفری راش و تونی کُلِترا و اریک بانا به سینمای جهانی عرضه کرده‌است . شکوفایی مجدد صنعت فیلم‌سازی در استرالیا به موج نوی دهه ۱۹۷۰ بازمی‌گردد با فیلم‌هایی مانند  « پیک نیک در هنگینگ راک » (۱۹۷۵) به کارگردانی پیتر ویر . برخی از معروفترین فیلم‌های استرالیا در عرصه جهانی عبارتند از : پیانو ، کروکودیل دندی ، پریسلا ملکه بیابان ، گالیپولی ، مدمکس و شاین .

 

موسیقی، رقص و نمایش ( استرالیا )

 

تاریخ موسیقی اروپایی در استرالیا به دوران ساکن شدن انگلیسی ها در این قاره برمی گردد که با خود آواهای دسته جمعی را نیز آوردند . امروزه هر شهر بزرگ دارای سالن ارکستر و اپرا به همراه شرکت رادیویی استرالیا است . ستارگان بزرگ و رهبران ارکستر از بسیاری از کشورها مرتباً به استرالیا سفر کرده و گرد هم می‌آیند . استرالیا از طریق صدای رسا و بی‌همتای « نلی ملبا » و « جان ساترلند » برای موسیقی جهان اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مالی می‌کند . استرالیا در زمینه موسیقی مردمی پاپ ، راک و متال نیز هنرمندان مشهوری دارد . گروه متال ای‌سی/دی‌سی (AC/DC) و خواننده پاپ مشهور کایلی مینوگ این از دسته هستند . کایلی مینوگ که اکنون ساکن انگلیس است در سال ۲۰۰۷ « نشان امپراتوری بریتانیا » (OBE) را به خاطر خدمات ارزنده‌اش به هنر موسیقی از ملکه الیزابت دوم دریافت کرد . او همچنین در یکی از قسمت‌های سریال تلویزیونی محبوب « دکتر وو » (Doctor Who) نقش آفرید که در شب کریسمس سال ۲۰۰۷ از شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی پخش شد .

 

ورزش ( استرالیا )

 

ورزش در استرالیا به صورت جدی و گسترده پیگیری می‌شود و به جزئی از سبک زندگی و فرهنگ مردمان آن درآمده‌است . استرالیا از مدال آورترین کشورها در بازی‌های المپیک است . شهر ملبورن به عنوان پایتخت ورزشی استرالیا ، همه ساله میزبان بسیاری از رخدادهای مهم ورزشی جهان است . مانند مسابقات ماشین رانی جایزه بزرگ استرالیا ، جام اسب سواری معروف ملبورن کاپ و نیز تنیس آزاد استرالیا . المپیک تابستانی ۱۹۶۵ و بازی‌های مشترک‌المنافع ۲۰۰۶ در ملبورن برگزار شد همچنین المپیک تابستانی ۲۰۰۰ در سیدنی برگزار شد . ورزش‌های گروهی پرطرفدار در استرالیا عبارت‌اند از : راگبی ۱۵ نفره ، راگبی ۱۳ نفره ، فوتبال استرالیایی ( نوعی از ورزش راگبی که به فوتی هم معروف است) ، کریکت و بسکتبال . علاوه بر این تیم ملی هاکی روی چمن و تیم ملی واترپولو و والیبال ساحلی بانوان این کشور هم در جمع بهترین تیم‌های دنیا قرار دارند . استرالیایی‌ها در برخی ورزش‌های انفرادی هم مانند گلف ، شنا و دیگر ورزش‌های آبی ، تنیس و اسکواش هم در ردیف کشورهای درجه اول دنیا قرار می‌گیرند . در سال‌های اخیر کوشش زیادی برای گسترش ورزش فوتبال در این کشور به عمل آمده‌است از دهه ۱۹۹۰ تعداد زیادی از فوتبالیست‌های شاخص استرالیایی در لیگ برتر انگلستان بازی می‌کنند . از جمله این بازیکنان می‌توان به هری کیول ، مارک بوسنیچ و مارک ویدوکا اشاره کرد .

 

استرالیا میزبان دو المپیک ۱۹۵۶ ملبورن و المپیک ۲۰۰۰ سیدنی بوده‌است و یکی از شش کشوری‌ست که بیش از یک بار میزبان المپیک تابستانی بوده‌اند . این کشور در تمام ادوار المپیک حاضر و بیش از همه در شنا و دو و میدانی موفق بوده ، ضمن اینکه در پاروزنی ، دوچرخه‌سواری و سوارکاری نیز موفقیت‌هایی داشته‌است . داون فریزر، مورای روز، یان تورپ ، گرانت هکت و سوزی اونیل در شنا و مارجوری جکسون، بتی کاتبرت ، هرب الیوت و ران کلارک در دو و میدانی از موفق‌ترین ورزش‌کاران استرالیایی در المپیک بوده‌اند . باشکوه‌ترین موفقیت این کشور در المپیک سیدنی به دست آمد که آن‌ها به ۵۸ مدال (شامل ۱۶ طلا) در بیست رشته دست یافت . در المپیک آتن نیز با ۱۷ مدال طلا رده چهارم جدول مدال‌ها را به خود اختصاص دادند. بازی‌های کشورهای همسود هم تاکنون ۴ بار در استرالیا برگزار شده ؛ ۱۹۳۸ در سیدنی ، ۱۹۶۲ پرث ، ۱۹۸۲ بریزبن و ۲۰۰۶ ملبورن . استرالیا با ۱۰ قهرمانی در ۱۸ دوره این مسابقات در جدول مدال‌ها بهترین نتیجه را به دست آورده‌است . رقابت‌های بین‌المللی تنیس آزاد استرالیا نیز که هرساله در ملبورن برگزار می‌شود، یکی از ۴ گرنداسلم ورزش تنیس است. کاپ اسپ سواری ملبورن نیز به عنوان یکی از پر طرفدارترین بازی‌ها دا استرالیا شناخته می‌شود.

 

محیط زیست ( استرالیا )

 

استرالیا بخشی از بهترین محیط از نظر پوشش گیاهی است حیواناتی همچون کوالا و کانگورو و سگ‌های دینگو را دارد ؛ حیواناتی که تنها در این کشور ادامه حیات می‌دهند.


نظر بدهید